Corona: update 14 oktober 2020 over dienstverlening WPEX lees meer
Terug

Neuropsychologisch Onderzoek

Een Neuropsychologisch Onderzoek is onderzoek naar de functionaliteit van het brein. Hierin wordt de relatie tussen de werking van het brein en het gedrag onderzocht. Te denken valt aan onderzoek naar cognitieve stoornissen (concentratie, geheugen, aandacht), Whiplash, autisme, AD(H)D. Ook zaken als malingering (opzettelijk veinzen of zwaar aanzetten van klachten) kunnen worden vastgesteld. 

Door wie wordt het NPO verricht?

Een NPO wordt bij WPEX verricht door een klinisch neuropsycholoog. Dit is een gespecialiseerde neuropsycholoog (4-jarige specialisatie opleiding) die duidelijk meer klinische en diagnostische vaardigheden heeft dan een gewone neuropsycholoog. De rapportages zijn helder, compleet en geven praktische handvatten voor verder beleid.

Wanneer is een Neuropsychologisch Onderzoek zinvol?

De grote meerwaarde van het NPO is dat het een objectief onderzoek is, waarbij middels testmateriaal accuraat gemeten kan worden hoe het op een specifiek (hersen-)gebied gesteld is bij cliënt. Het onderzoek is dus relatief ongevoelig voor de mening van cliënt of van onderzoeker. 

Voor welke opdrachtgever is het NPO mogelijk interessant?

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, (arbeids-)juristen, medisch adviseurs, etc.

Aanvragen NPO

U kunt een WPEX-product aanvragen door middel van ons online aanmeldformulier of door contact op te nemen met WPEX via email (info@wpex.nl) of telefoon (088 2550630). We bespreken graag uw eventuele vragen en bijzonderheden.

Tarief
Wachttijden

Wij hanteren voor het NPO geen wachttijden

Locaties

Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle, additionele locaties in overleg

ik wil een cliënt aanmelden