Corona: update 14 oktober 2020 over dienstverlening WPEX lees meer
Terug

Intelligentie onderzoek (IQ onderzoek)

Een lage, maar ook een zeer hoge intelligentie, kleurt welk werk cliënten aan kunnen en hoe zij met problemen om kunnen gaan. Bij dit uitgebreide intelligentie onderzoek wordt met behulp van een erkende intelligentie test het IQ gemeten en worden sterke en zwakkere kanten van de intelligentie in kaart gebracht. Een uitgebreid gesprek met één van onze gespecialiseerde psychologen over de schoolcarrière en loopbaan van de betreffende cliënt en diens sociaal-maatschappelijk functioneren maakt onderdeel uit van het onderzoek. Indien relevant wordt op basis van het onderzoek een diagnose Verstandelijke beperking gesteld.

 

Wanneer is een Intelligentie onderzoek zinvol?

Indien er vragen bestaan over het intelligentieniveau van een cliënt kan een IQ-onderzoek zinvol zijn om aan te vragen. Ook wanneer het niveau van een functie te hoog of te laag lijkt voor een werknemer kan IQ-onderzoek worden overwogen.  Vindt de IQ-bepaling in aanvulling op andere diagnostische onderzoeken bij WPEX plaats, dan volstaat doorgaans een IQ-meting (alleen afname van een IQ-test) in plaats van een geheel IQ-onderzoek.

Voor wie is het Intelligentieonderzoek mogelijk interessant?

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, (arbeids-)juristen, medisch adviseurs, rechtbanken, HR-functionarissen

Aanvragen Intelligentie onderzoek

U kunt een Intelligentie onderzoek aanvragen door middel van ons online aanmeldformulier of door contact op te nemen met WPEX via email (info@wpex.nl) of telefoon (088 2550630). We bespreken graag uw eventuele vragen en bijzonderheden.

Tarief

Op aanvraag

Wachttijden

Wij hanteren voor het Intelligentie onderzoek geen wachttijden

Locaties

Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venray, Zwolle, additionele locaties in overleg

Ik wil een cliënt aanmelden